tiistai 1. tammikuuta 2013

Ensimmäinen Päivä

Artist/Naturalist Edith Holden 1871-1920
Paljon ajatuksia, taas ajasta. Miksi uusivuosi on siinä kohden kun on, miksi se ei ole esim. talvipäivän seisuksen aikaa? Silloinhan päivä alkaa pidentymään ja "uusi valo"  saa vallan siis siitä alkaisi uusi vuosi -meille.  
Uusi vuosi on vain lukujen muutosta, koska mikään ei tule uudestaan, me kuljemme "ajassa eteenpäin". Aika on se spiraali, muoto, joka on olemassa minun päässäni ja ,mielestäni, aika on vain kehitystä ihmisenä. Kehitystä, muuttumista voidaan mitata aikana, mutta en oikeasti usko että aikaa on olemassa, sen täytyy vain olla meidän ajatustemme luoma järkeistyskeino koska aivomme haluavat järkeistää kaiken ja muodostaa loogisia kuvaelmia kuviteltuun kaaokseen.
Aika järkeistää oloamme täällä syntymästä kuolemaan ja siihen sisältyvien hetkien muuttumisen mittaamiseen, mihinkään muuhun tehtävään ei sitä oikeasti tarvittaisikaan, ellei sitä olisi valjastettu työn ja rahan/elannon käyttöön. 
Olemmeko antaneet ajalle vallan, vai hallitsemmeko me omaa aikaamme?
Kaikki tämä; netti, aikataulut, deadlinet, tehtävät ennen kuin kuolen, -ennen kuin loma alkaa, ennen kuin täytän pyöreitä, ennen kuin?! Mitä?
Monesti se on sanottu ja kirjoitettu, mutta totuus on että aika nyt!!
Ei huomenna, eikä eilen, se on nyt! Päivä ja yö, yön sisältämä aika on NYT!

Hyvää Nyt hetkeä
Hyvää, aina uutta- ja uudistuvaa yötä ja päivää kaikille


2 kommenttia:

  1. Onpa kauniit vanhat kuvat.

    Minä olen yrittänyt toitottaa itselleni kuta kuinkin koko elämäni, että elämä on tässä ja nyt. Tartu hetkeen. Onneksi yleensä muistan sen.

    Hyvää alkavaa vuotta sinne! Hyviä aikoja, vaikkapa spiraalin muodossa.

    VastaaPoista
  2. Spiraali-ihminen kiittää ja toivottaa sinulle oikein kaunista aikaa sinne "tois pual jokke" tai missä lie polkusi kulkeekaan :-)

    VastaaPoista