maanantai 24. maaliskuuta 2014

"Borta bra men hemma bäst" -Hyvä muual mut koton parast

Paris
Edinburgh
Milano
London
Paris
Fuengirola
Pietari
Ahneus kaikelle, kokemuksien keräilyä, pysähtyneisyyden karttamista -matkalla on hyvä olla.
Ihan sama missä ja minne, kunhan saa olla matkalla -ulkopuolisena tarkkailla ihmisiä
Uteliaisuuden täyttämänä ,ottaen itselleen sen mitä, sillä hetkellään tarvitsee; musiikin kokemuksen, taide näyttelyn, ihmisten virrat kaduilla, uudet ruat ja juomat siellä missä ne ovat alkuperaisimmillään, kielien soinnit omilla maillaan, turistina, yrittäen aistia se maaperä josta kieli kumpuaa -se tempperamentti johon jokin kuuluu.
En minä tiedä miksi, mutta usein  yritän sijoittaa itseni paikalliseen ilmapiiriin ja tapoihin, ajatellen että "jos minä olisin syntynyt tänne" kuka tai mikä olisin? Viihtyisnkö minä täällä ja jaksaisinko asua täällä?
Se, ajatus leikki, pohjautuu varmaankin tunteeseen siitä miten sattumanvaraisesti me tänne maailmaan lennämme tai niin se voi olla -ken tietää?
Juuri nyt minä haluan matkustaa vaikka minne; pariisi, lontoo, pietari tai berliini? Ihan sama, ne ovat paikkoja joissa tiedän viihtyväni, mutta yhtä hyvin voisin lähteä pohjoisnorjaan, paikkaan, missä on jylhä luonto, mykistävät vuoret, ihana hiljaisuus ja kirkaat vedet.
Jokaisen matkani jälkeen on kuitenkin niin hyvä palata kotiin. Koti on kuin pehmeä syli, siltä se tuntuu ja pitäisi tuntua -matkalta palaavalle. 
Ajattelen että matka on ollut hyvä, kun on hyvä palata kotiin, "reppu täynnä kokemuksia" joita saa purkaa rauhassa omalla sohvallaan, villasukat jalassa, aukaisten matkamuistojeni solmuja nyssykkä kerrallaan jakaen ne rakkailleni tai niille joita ne kiinnostavat. 
Matkustavan muistot ovat yksityisiä kokemuksia vaikka ei yksin matkustaisikaan, osan voi jakaa, mutta osa on elämyksiä jotka ovat vain itselle koska kukaan ei näe toisensilmin.
Voi elämä, kiitos kaikesta!
ja niistä tulevista matkoista ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti